174 të arrestuar nga operacioni i Europol në 17 vende, mes tyre edhe Shqipëria, çfarë u sekuestrua

Një operacion tre ditore nga Europol, kundër krimit të organizuar të pronës, ka rezultuar në arrestimin e të paktën 174 personave të përfshirë, teksa janë sekuestruar edhe një sërë mjetesh, sasi lëndësh narkotike dhe municione.

Pjesë e operacionit të quajtur ‘Trivium’ ka qenë edhe Shqipëria. Sipas Europol, operacioni konsistoi në kontrollin e kryer në makina, banesa si dhe kontrollin e njerëzve nëpër rrugë, në 17 vende.

Nga operacioni që u zhvillua përkatësisht më 3 deri 5 nëntor, paraqiten këto rezultate: 174 të dyshuar janë arrestuar, 27 makina të konfiskuara, më shumë se 200 mallra të tjera u sekuestruan, përfshirë armë dhe drogë, pothuajse 25 000 persona u kontrolluan, më shumë se 16 000 automjete të kontrolluara dhe rreth 800 vende të kontrolluara.

Këto kontrolle ndodhën së bashku me kontrolle më të gjera në rrugë të mbi 16 000 automjeteve dhe 25 000 individëve, gjë që nënkuptonte se aktiviteti kriminal mund të kapej në një sërë zonash. Megjithëse shumica e arrestimeve kishin të bënin me krimin e organizuar të pronës, arrestimet u bënë edhe në lidhje me drogën, armët dhe shkeljet e legjislacionit të imigracionit.

Policia vendosi gjithashtu metoda të tilla si njohja automatike e targave (ANPR) dhe monitorimi i drejtuesve të mjeteve për sjellje të dyshimta si pjesë e Operacionit Trivium XV. Vendet e përfshira në operacionin e Europol janë: Shqipëria, Austria, Belgjika, Qipro, Danimarka, Franca, Gjermania, Greqia, Lituania, Malta, Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Serbia, Spanja dhe Suedia.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment