By Passi në zonën muzeale, kundërshtohet nga banorët. Bashkia hesht

3

Projekti i ri i By Passit në zonën muzeale të Gjirokastrës, po kundërshtohet nga banorët e lagjes Pazari i Vjetër. Një peticion i nënshkruar nga banorët e kësaj lagjeje, kundërshton ndërtimin e këtij ByPassi pasi rrezikon seriozisht themelet e kështjellës së qytetit e vec kësaj edhe paralizon të gjithë lëvizjen vertikale. Për këtë qëllim, përfaqësues të këtij komuniteti, kanë qenë sot në mbledhjen e Këshillit Bashkiak, ku kanë shprehur haptazi, kundërshtinë e tyre. Vaskë Karanxha si përfaqësuesi i nënshkruesve, ka renditur objeksionet për ndërtimin e ByPassit. Ndërkaq, kreu i këshilltarëve të PD Roland Bejko, ka kërkuar nga këshilltarët mbajtjen e një qëndrimi unik rreth këtij projekti dhe ndërkohë ka kërkuar njohjen e pozicionit të kryebashkiakes Rami rreth këtij projekti. Për zotin Bejko, UNESCO, ka një ligj që kundërshton betonizimin në zonën muzeale dhe ka kritere shumë të rrepta. Nga ana e saj kryebashkiakia Rami, tha se versionet dhe mendimet e Bashkisë së Gjirokastrës për projektin në fjalë, janë shprehur aty ku duhet të shprehen. Ndërkohë që Rami nuk ka dhënë asnjë orjentim konkret se ku, si dhe kur.

SHPËRNDAJE

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/wacptq0abqnu/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

JEPNI MENDIMIN TUAJ