200 vjet nga fillimi i revolucionit, Greqia feston sot pavarësinë

Greqia feston sot 200 vjetorin e revolucionit, luftës për liri. Kjo ngjarje solli një epokë të re për shtetit modern helen.

Sipas një njoftimi për shtyp të ambasadës greke në Tirane, kjo ditë për shtetin fqinjë shërben për një vështrim retrospektiv të së kaluarës, për një vlerësim të së tashmes dhe për një bashkë-ndërtim krijues të së ardhmes. Greqia është sot një vend i Bashkimit Europian.  

Ky përvjetor do festohet në kushtet e pandemisë, ku nuk do të mungojnë aktivitetet, por do të jenë të kushtëzuara.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment