Agjencia Evropiane e Barnave miraton vendet e reja të prodhimit të vaksinave anti-Covid

Rregullatori i barnave të Bashkimit Evropian të Premten tha se ka miratuar vendet e reja të prodhimit për vaksinat e Covid-19 nga Pfizer-BioNTech, Moderna dhe AstraZeneca, në një lëvizje që mund të rrisë ndjeshëm furnizimin e Evropës me përpjekjet e vaksinimit masiv në të gjithë kontinentin.

Agjencia Evropiane e Barnave tha në një deklaratë se kishte miratuar vende në Holandë, Gjermani dhe Zvicër për vaksinat COVID-19 të bëra nga kompanitë.

Miratimet e reja vijnë mes përpjekjeve të bllokut 27-vendesh për të rritur vaksinimin COVID-19 dhe vonesat e përsëritura të lindjes dhe problemet e prodhimit.

EMA tha se kishte miratuar një fabrikë në Leiden, Hollandë dhe në Marburg, Gjermani, për të bërë si substancën aktive ashtu edhe vaksinën e kompletuar të zhvilluar nga BioNTech dhe Pfizer.

Javën e kaluar, një komitet ekspertësh në EMA rekomandoi linja të reja prodhimi në një strukturë në Visp, Zvicër për vaksinën Moderna Inc.

Këto ndryshime kanë për qëllim “për të rritur kapacitetin e prodhimit dhe për të rritur furnizimin e vaksinave për tregun e BE”, tha rregullatori.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment