Deklarata e fortë nga Yuri Kim: Nëse doni ndryshim, votoni ndryshimin në 25 prill

Ambasadorja e SHBA-ve Yuri Kim ka bërë deklaratë mjaft të forta në një intervistë për emisionin “Përballë” në RTSH. Diplomatja amerikane tha se këto zgjedhje janë një mundësi për shqiptarët për të ndëshkuar fenomene që i kanë lodhur si korrupsioni, kriminelët, pandëshkueshmëria.

“Shqiptarët që takoj kudo në vend më thonë se iu ka ardhur në majë të hundës nga korrupsioni; iu ka ardhur në majë të hundës nga pandëshkueshmëria; iu ka ardhur në majë të hundës nga kriminelët që ulen në parlament. Epo, ky është momenti. Ma tregoni me veprime, tregojeni me veprimet tuaja se e keni seriozisht.


Nuk mund të ndodhë që më kërkoni opinionin tim si Shtetet e Bashkuara, unë jua jap dhe pastaj ju vazhdoni të bëni të njëjtën gjë. Nëse doni ndryshim, votoni për ndryshim. Nëse doni kriminelë, votoni për kriminelë. Por ajo që bëni duhet të përputhet me atë që thoni se doni. Dhe 25 prilli është momenti” – tha Kim.

Diplomatja amerikane ishte e drejtpërdrejtë duke u kërkuar shqiptarëve të mos votojnë persona që janë shpallur “non grata” nga SHBA ku edhe pse nuk përmendi emra referenca ishte e qartë.

“Kur kërkoni ndihmën e Shteteve të Bashkuara, ju kemi treguar qartë se kush nuk duhet të jetë në parlament, kush nuk duhet t’ju përfaqësojë. Ky person është dikush të cilit i ndalohet të hyjë në Shtetet e Bashkuara, në të gjithë vendin, nga Sekretari i Shtetit, për korrupsion madhor, ndaj mendoj që kjo ka më shumë peshë se çfarëdo fatura dyqanesh që paguan, çfarëdo fature spitali që ka paguar. Fakti që vjen në dasmën e vajzës tënde nuk do të thotë se është njeri i mirë.

Dakord? Ndaj, mendoj se votuesit duhet ta mendojnë këtë. Duhet të vrasin mendjen, kur kriminelët dhe të tjerët vijnë tek ata për t’iu blerë votat… Pse i quaj kriminelë? Sepse përpjekja për të blerë vota është një krim ndaj jeni një kriminel. Nëse përpiqeni të bleni një vote, jeni një kriminel” – tha Kim.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment