Ndodh në Përmet: Dje votuan Ramën, sot protestojnë për mbrojtjen e Vjosës

Qytetarë, aktivistë dhe operatorë turistikë kanë protestuar sot në qendër të Përmetit kundër kërkimeve për naftë dhe gaz natyrorë nga kompania “Shell Upstream Albania” në luginën e Vjosës dhe Dishnicës.
Dy ditë më parë Përmeti dhe Gjirokastra votuan masivisht Partinë Socialiste, një ndër projektet e së cilës ishte dhe ngritja e hidrocentraleve në Vjosë dhe vijimi i kërkimeve për naftë në zonë.

Shumica e operatorëve turistikë në Përmet, Këlcyrë, dolën sot në protestë duke deklaruar se projektet industriale dëmtojnë turizmin. Janë të njëjtët operatorë që në zgjedhje u panë duke bërë fushatë me PS dhe kandidatët e kësaj force politike.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment