Raketa kineze në rënie të lirë, 10 rajone në Italinë qendrore në gatishmëri

Mbetjet e raketës së madhe kineze, që u lëshua në hapësirë javën e kaluar, pritet të hyjnë në atmosferën tonë pas mesnatës dhe orës 04:56 të mëngjesit të ditës së dielë Raketa Long March 5B u nis nga ishulli kinez i Hainan më 29 prill dhe kishte furnizime për ekuipazhin kinez në stacionin hapësinor. Objekti 18 tonësh është një nga më të mëdhenjtë në dekada që do të realizojë një hyrje të pa drejtuar në atmosferë.

Edhe pse ekspertët kishin bërë një hartë paraprake të rënies së raketës, duket se zona e rënies së mundshme në këtë rast është e kufizuar akoma më tej nga trajektorja e fazës së raketës. Mbetjet mund të bien në 41.5 gradë gjerësi gjeografike veriore dhe 41.5 gradë gjerësi gjeografike jugore, pjesë në këtë hapësirë gjeografike është edhe Shqipëria.


Një nga vendet që mund të preken është edhe Italia. Kjo e fundit ka marrë masa paraprake në 10 rajone të vendit. Në Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Bazilikata, Puglia, Kalabri, Siçili dhe Sardenja, qytetarëve u është këshilluar të qëndrojnë në ambiente të mbyllura, për të shmangur çdo lëndim të mundshëm nëse ndodhe që pjesë të raketës të bien atje.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment