Soreca në Sarandë: BE jep 40 milionë euro për turizmin

Ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Soreca, në kuadër të javëve europiane u ndal sot në qytetin e Sarandës.

Turizmi ishte në fokus të takimit të tij me kryetarin e Bashkisë, Adrian Gurma dhe operatorët turistikë.

Ambasadori bëri me dije se 40 milionë euro do të jetë financimi i BE-së për turizmin përmes projektit Albanian Destination Managment ( DMO Albania).

Soreca u shpreh se Shqipëria dhe Saranda kanë potencial të madh por ajo që mungon është koordinimi i të gjithë aktorëve të turizmit të një të vetëm.

Me herët ambasadori u prit në Bashkinë e Sarandës ku u prezantua me qytetin. 

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment