Drejtori i OBSH tregon kur do të marrë fund pandemia e Covid-19

Drejtori Evropian i OBSH-së paralajmëroi se pandemia Covid-19 nuk do të mbarojë derisa të vaksinohen të paktën 70 për qind e njerëzve, ndërsa shprehu keqardhje që përhapja e vaksinave në Evropë është ende “shumë e ngadaltë”

“Pandemia do të mbarojë pasi të kemi arritur 70 përqind mbulim të vaksinimit,” i tha AFP drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetit Hans Kluge në një intervistë. Kluge gjithashtu tha se një nga shqetësimet e tij kryesore ishte rritja e infektivitetit të varianteve të reja të koronavirusit.

Në Bashkimin Evropian, 17 për qind e njerëzve janë plotësisht të vaksinuar.

 Në Bashkimin Evropian, 36.6 për qind e popullsisë morën të paktën një dozë, sipas AFP, dhe 16.9 për qind u vaksinuan plotësisht.  

“Ne e dimë, për shembull, se versioni B.1617 (i zbuluar për herë të parë në Indi) është më ngjitës sesa B.117 (i parë i zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar), i cili nga ana tjetër është më ngjitës sesa lloji i mëparshëm”, tha mjeku belg.

Kluge shprehu shqetësimin se njerëzit janë më pak të kujdesshëm dhe mendojnë se pandemia është ndalur pasi morën dozën e parë dhe madje edhe të dytë të vaksinës.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment