INSTAT: Gjatë 3 muajve të parë në Tiranë u miratuan 127 mln euro ndërtime

Gjatë tre muajve të parë të këtij viti u miratuan rreth 127 mln euro ndërtimenë Tiranë, sipas të dhënave të INSTAT.

Gjatë muajve janar-mars 2021 vlera e përafërt e lejeve të ndërtimit të miratuar për ndërtesa dhe punime inxhinierike është 26,6 miliardë lekë, ose rreth 216 milionë Euro. Krahasuar me tremujorin e parë 2020, vlera e ndërtimeve është thuajse dyfishuar—nga 13,4 miliardë.

Sipas të dhënave zyrtare në 3-mujorin e parë janë miratuar gjithsej nga bashkitë 251 leje ndërtimi për ndërtesa të reja.

INSTAT vlerëson se në tremujorin e parë të këtij viti, sipërfaqja e re u rrit me 80% kundrejt të njëjtës periudhë të një viti më parë. 

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment