Gjermania heq kufizimet e udhëtimit me Shqipërinë, cilat janë kushtet që duhen plotësuar

Vendimi i Gjermanisë për të hequr kufizimet e lëvizjes së lirë për shtetasit shqiptarë ka hyrë në fuqi të dielën e datës 20 Qershor. Përmes një njoftimi, Aeroporti “Nënë Tereza” ka dhënë detaje për qytetarët shqiptarë që do të udhëtojnë drejt Gjermanisë, pas këtij vendimi.

Nga sot, qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë në drejtim të Gjermanisë edhe për arsye turistike. Gjermania njoftoi heqjen e kufizimeve me Shqipërinë dy ditë më parë, nisur nga përmirësimi i  ndjeshëm i situatës epidemiologjike në vendin tonë.

 Njoftim nga TIA

Gjermania heq kufizimet e hyrjes së udhëtarëve shqiptarë nga Shqipëria në Gjermani

Qeveria Federale Gjermane ka hequr të gjitha kufizimet e hyrjes për personat me banim në Shqipëri. Efekti i këtij vendimi fillon sot, ditën e dielë, më 20.06. 2021. Udhëtimet drejt Gjermanisë të personave me banim në Shqipëri dhe pasaporta biometrike, duke filluar nga kjo datë janë përsëri të lejueshme për të gjitha kategoritë e udhëtimit.

Për të gjithë pasagjerët e Tirana International Airport që udhëtojnë në Gjermani kërkohet nje nga këto kritere:
1) një test COVID, ose
2) një dëshmi që personi e ka kaluar
3) ose është vaksinuar (vaksinimi me vaksinat e njohura nga EMA).

Konkretisht vaksinat që janë të njohura nga Gjermania janë Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson. Për pasaportat biometrike kërkohen dy dozat e vaksinave të aprovuara nga EMA, apo një dozë e Johnson & Johnson.

Për udhëtarët, që hynë në Gjermani në rrugë ajrore, vazhdon të jetë në fuqi detyrimi i një testi përpara nisjes (test PCR- jo më herët se 72 orë përpara fluturimit, ose test antigen, jo më herët se 48 orë përpara fluturimit).

Udhëtarët e vaksinuar plotësisht me një prej vaksinave të përmendur në linkun https://ëëë.pei.de/impfstoffe/covid-19 apo të shëruarit (jo më pak se 28 ditë pas shërimit dhe jo më shumë se 6 muaj pas tejkalimit të infeksionit), të cilët zotërojnë një dokument që provon vaksinimin apo shërimin, i formuluar në gjuhën gjermane, angleze, franceze, italiane apo spanjolle, në versionin hard copy apo atë digjital, nuk është e nevojshme të paraqesin një test negativ në momentin e hyrjes në rrugë ajrore nga Shqipëria në Gjermani.

Nuk është më i detyrueshëm regjistrimi digjital i udhëtimit dhe detyrimi i karantinës.

Për më tepër informacion vizitoni https://tirana.diplo.de/al-de/aktuelles/-/2365220 dhe ëëë.tirana-airport

Ju faleminderit për bashkëpunimin.

Tirana International Airport

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment