Çështja e detit, Dendias: Hap një kapitull të ri në marrëdhëniet greko-shqiptare

Greqia dhe Shqipëria hapin një kapitull të ri në marrëdhëniet e tyre bilaterale, me vendimin për të referuar caktimin e kufijve të EEZ në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë.

Kështu deklaroi Ministri i Jashtëm Nikos Dendias, duke folur në një takim online të organizuar nga ELIAMEP në bashkëpunim me Fondacioni i Shoqërisë së Hapur Shqipëri (OSFA), mbi marrëdhëniet Greko-Shqiptare “Marrëdhëniet Shqipëri dhe Greqi: çfarë mendojnë qytetarët”.

Ky vendim është shembullor në atë se si çështjet e rëndësishme mund të zgjidhen kur të dy palët janë përqendruar në respektimin e ligjit ndërkombëtar dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë,” tha Nikos Dendias, shkruan media greke, capital.gr.

Ministri i Jashtëm përmendi lidhjet historike midis Greqisë dhe Shqipërisë, si dhe kontributin e Minoritetit Kombëtar Grek, por edhe të shtetasve shqiptarë që jetojnë dhe prosperojnë në Greqi, në krijimin e një ure të qëndrueshme miqësie midis dy vendet.

Ministri i Jashtëm përsëriti gjithashtu se Greqia mbështet perspektivën Evropiane të Shqipërisë, ndërsa përmendi gjithashtu dhurimin e 20,000 vaksinave për të trajtuar Covid-19.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment