Frika nga varianti delta i Covid-19, Gjermania mund të rikthejë kufizimet për turistët

Rritja e numrit të infeksioneve nga Covid-19 në shumë vende dhe frika nga varianti delta mund të rikthejë kufizimet anti-covid në Gjermani,

Kërkesat për kontrolle më të rrepta të turistëve gjermanë që kthehen në vendin e tyre nga pushimet po bëhen më të forta, shkruan DW.

Përhapja e shpejtë e një delta-mutacioni më ngjitës të virusit në Gjermani është arsyeja pse gjithnjë e më shumë kryeministra provincialë insistojnë në shtrëngimin e rregullave në lidhje me testet dhe rregullat e karantinës për njerëzit që kthehen në vend.

“Kontrollet e kampionit të rastësishëm që po kryhen aktualisht nga policia federale nuk janë të mjaftueshme”, tha Kryetari i Bashkisë së Berlinit, Michael Miller (SPD).

Kolegu i tij nga Hamburgu, Peter Cencher (SPD), kritikoi faktin se, sipas rregullave aktuale, të kthyerve nga zonat me rrezik të lartë u duhet një test i shpejtë antigjeni i shpejtë për të shmangur karantinën. 

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment