38 vjetori i ndarjes nga jeta i Musine Kokalarit

13 gusht 1983, sot bëhen 38 vjet nga ndarja nga jeta e shkrimtares së parë femër shqiptare, antikomuniste, Musine Kokalari. Një intelektuale, shkrimtare e aktiviste që pavarësisht sfidave, asnjëherë nuk i tradhëtoi idealet e saj, por u përball me regjimin komunist.

Fjalët e Musinesë në gjyq ishin: “Unë nuk kam nevojë të jem komuniste të dua vendin tim. E dua vendin tim edhe pse nuk jam komuniste. Unë e dua përparimin e tij. Ju mburreni se keni fituar luftën, dhe tani ju jeni fituesi që doni të shuani ata që ju i quani kundërshtarë politikë. Unë mendoj ndryshe nga ju, por unë e dua vendin tim. Ju jeni duke më ndëshkuar për idealet e mia”!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment