Çmenduria e DASH : Lazarati vend krimi, thirrje amerikanëve mos të udhëtojnë drejt fshatit

Departamenti Amerikan i Shtetit ka bërë thirrje për qytetarët amerikanë që të mos udhëtojnë në Lazarat pasi siguria në këtë vend është e luhatshme për shkak të krimit dhe dhunës që lidhet me kultivimin e drogës. Sipas DASH qeveria amerikane nuk është në gjendje të sigurojë mbrojtje për amerikanët që udhëtojnë aty.

Situata e sigurisë në Lazarat mbetet e paqëndrueshme për shkak të krimit dhe dhunës që lidhen me kultivimin e marihuanës. Policia lokale ka aftësi të kufizuar për të mbrojtur dhe ndihmuar udhëtarët. Qeveria amerikane nuk është në gjendje të ofrojë shërbime emergjente për qytetarët amerikanë në Lazarat, pasi punonjësve të qeverisë amerikane u ndalohet të udhëtojnë atje.

Këto këshilla DASH i bëri ndërsa Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve e ka futur Shqipërinë në vendet me nivel të lartë rreziku për t’u infektuar me koronavirus dhe rekomandon që amerikanët të  shmangin udhëtimin drejt Shqipërisë, për shkak të rritjes së konsiderueshme të rasteve të reja me COVID-19.

Njoftimi nga ambasada amerikane

Vendndodhja: Shqipëri

Ngjarja: Më 23 gusht 2021, Departamenti i Shtetit përditësoi Këshillimin e Udhëtimit për Shqipërinë.

Ju lutemi shihni Këshillimin e Udhëtimit më poshtë:

Niveli 3: Rishqyrtoni udhëtimet në Shqipëri për shkak të COVID-19. Ushtroni kujdes të shtuar në Shqipëri për shkak të krimit.

Lexoni faqen e Departamentit të Shtetit COVID-19 para se të planifikoni ndonjë udhëtim ndërkombëtar.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kanë lëshuar një Njoftim Shëndeti të Nivelit 3 të Udhëtimit për Shqipërinë për shkak të COVID-19, duke treguar një nivel të lartë të COVID-19 në vend. Rreziku juaj për të kontraktuar COVID-19 dhe zhvillimin e simptomave të rënda mund të jetë më i ulët nëse jeni plotësisht të vaksinuar me një vaksinë të autorizuar nga FDA. Para se të planifikoni ndonjë udhëtim ndërkombëtar, ju lutemi rishikoni rekomandimet specifike të CDC për udhëtarët plotësisht të vaksinuar dhe të pavaksinuar.

Vizitoni faqen COVID-19 të Ambasadës për më shumë informacion mbi COVID-19 dhe kufizimet dhe kushtet e lidhura në Shqipëri.

Bëni më shumë kujdes në:

Qytetin jugor të Lazaratit për shkak të krimit.

Lexoni faqen e informacionit të vendit.

Nëse vendosni të udhëtoni në Shqipëri:

Shihni uebfaqen e Ambasadës S. në lidhje me COVID-19.

Vizitoni faqen e CDC mbi Udhëtimet dhe COVID-19.

Regjistrohuni në Programin e Regjistrimit të Udhëtarëve të Zgjuar (STEP) për të marrë Sinjalizime dhe për ta bërë më të lehtë gjetjen e juve në rast urgjence.

Ndiqni Departamentin e Shtetit në Facebook dhe Twitter.

Rishikoni Raportin e Krimit dhe Sigurisë për Shqipërinë.

Qytetarët që udhëtojnë jashtë vendit duhet të kenë gjithmonë një plan emergjence për situatat emergjente. Rishikoni Listën e Kontrollit të Udhëtarëve.

Lazarat-Ushtrimi Rrit Kujdes

Situata e sigurisë në Lazarat mbetet e paqëndrueshme për shkak të krimit dhe dhunës që lidhen me kultivimin e marihuanës. Policia lokale ka aftësi të kufizuar për të mbrojtur dhe ndihmuar udhëtarët.

Qeveria amerikane nuk është në gjendje të ofrojë shërbime emergjente për qytetarët amerikanë në Lazarat pasi punonjësve të qeverisë amerikane u ndalohet të udhëtojnë atje.

Përditësimi i fundit: Rilidhet me përditësime të informacionit për COVID-19

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment