Të përndjekurit politikë kujtohen në burgun e 7 penxhereve në kalanë e Argjiros

“Gjirokastra ka shenjen e diktatorit por ka dhe shenjen e disidentes sikurse ishte Musine Kokalari. “

Keshtu eshte shprehur Gentiana Sula kryetarja e autoritetit per informim te dosjeve te sigurimit te shtetit per saa i perket periudhes se regjimit komunist ne Shqiperi. Ne kuader te dites per kujtesen e te perndjekurve politike ne Shqiperi eshte zhvilluar ne kalane e Argjiros ne burgun e 7 penxhereve nje takim sensibilizues midis bashkise vendore dhe AIDSSH-ICMP . Sipas Gentiana Sules ne kete takim midis te tjerash u diskutua dhe u ra dakord me bashkine Gjirokaster nepermjet nenkryetares Jorida Muho e cila ishte e pranishme , qe per cdo informacion lidhur me varret e ish te perndjekurve politike te grumbullohen dhe mos tjetersohen pasi Ghirokastra ka nje histori te veten po aq sa dhe periudha e komunizmit duhet te ruhet dhe dokumentohet ndersa te gjithe te vraret ne emer te regjimit komunist eshtrat e tyre duhet te prehen ne paqe .Njeherazi dhe vizitori qe shkon ne kala duhet ta dije koston e diktatures.Teksa behet fjale per rreth 4000 trupa ende te pagjetur nga familjaret.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment