Çertifikata Covid-19 e detyrueshme për punëtorët, Italia përgatitet për protesta

Italia po përgatitet për protesta, pasi çertifikata Covid-19 po bëhet e detyrueshme për të gjithë punëtorët.

Mijëra njerëz demonstruan kundër vendimin fundjavën e kaluar në Romë dhe aksione të mëtejshme janë planifikuar në të gjithë vendin gjatë 48 orëve të ardhshme.

Rregulli i ri do të thotë që punonjësit duhet të tregojnë lejen për të hyrë në vendin e tyre të punës. Leja vërteton se individi është vaksinuar, është shëruar nga Covid-19 në gjashtë muajt e fundit ose kohët e fundit ka rezultuar negativ.

Punonjësit dhe punëdhënësit rrezikojnë gjoba nëse nuk e respektojnë. Punonjësit e sektorit publik mund të pezullohen nëse paraqiten pesë herë pa leje.

Karta shëndetësore kërkohet gjithashtu për të hyrë në muze, teatro, palestra dhe restorante, si dhe për të marrë trena dhe autobusë në distanca të gjata ose fluturime të brendshme.

Më shumë se 85% e italianëve mbi moshën 12 vjeç kanë marrë të paktën një dozë, por rreth tre milionë të tjerë, të pavaksinuar, rrezikohet të mos iu lejohet qasja në vendet e tyre të punës.

Ndërkohë, qeveria është e vendosur të shmangë përsëritjen e dhunës së fundjavës së kaluar, për të cilën fajësohet një grup i vogël i ekstremit të djathtë, Forza Nuova, për të cilin ekspertët thonë se është infiltruar në protesta.

Burimi: Euronews

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment