Gjykata e lartë ‘rrëzon’ Biden, bllokon vaksinimin e detyrueshëm

Gjykata e Lartë e SHBA ka bllokuar urdhrin e Presidentit Joe Biden, i cili kërkon që punonjësit e kompanive të vaksinohen ose të testohen çdo javë.

Gjyqtarët në gjykatën më të lartë të vendit thanë se urdhri tejkalonte autoritetin e administratës Biden, raporton BBC.

Administrata tha se vaksinimi do të ndihmonte në luftën kundër pandemisë. Presidenti Biden shprehu zhgënjimin për vendimin e gjykatës.

Ai tha: “Unë u bëj thirrje udhëheqësve të biznesit që të krijojnë kërkesat e vaksinimit për të mbrojtur punëtorët, klientët dhe komunitetet e tyre.”

Ish-presidenti Donald Trump përgëzoi vendimin e gjykatës dhe tha se mandatet e vaksinave “do të kishin shkatërruar më tej ekonominë”.

“Ne jemi krenarë për Gjykatën e Lartë që nuk u tërhoq,” tha ai në një deklaratë.

Kundërshtarët, duke përfshirë disa shtete republikane dhe disa grupe biznesi, thanë se administrata po e tejkalonte fuqinë e saj me kërkesat, të cilat u prezantuan në nëntor dhe menjëherë tërhoqën sfida ligjore.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment