Ajri i ndotur në jug të Evropës, ndizen protesta në disa shtete

Qytetet e Evropës Jugore janë duke u përballur me nivele të larta të ajrit të ndotur, si pasojë e verës së thatë dhe erërave të lehta.
Ndalime të përkohshme në qarkullimin e makinave me naftë janë urdhëruar në disa qytete të mëdha italiane përfshirë kryeqytetin Romën, në përpjekje për të zvogëluar nivelin e ndotjes.
Ndalesat, që do të zbatohen në tri ditët e ardhshme, pritet të prekin rreth 1 milion makina, njoftoi REL. Në Bosnje-Hercegovinë, protestuesit kanë dalë nëpër rrugë me maska duke kërkuar që qeveria të marrë masa.
Kjo pasi, ambientalistët e kanë përshkruar këtë situatë si emergjente.
Sarajeva është mes qyteteve me shifrat më të larta të ajrit të ndotur, e përcjellë nga kreyqytetet e Kosovës, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment