Ambasadori austriak flet troc: Zgjedhje me të gjitha partitë

Ambasadori austriak Johan Sattler ndryshe nga qëndrimi i koleges së tij gjermane të bërë publik më parë se në zgjedhje marrin pjesë ato parti që dëshirojnë, ai deklaron se demokracia kërkon pjesmarrjen e të gjithëve në proçes. Sipas tij gjëja më e rëndësishme është që partitë politike dhe njerëzit të ulen me njëri-­tjetrin dhe të dialogojnë, sepse dialogu është esenca e demokracisë. Ajo çfarë kemi parë ditët e fundit janë zhvillime shumë te mira, kam dëgjuar ftesa për dialog. Kam dëgjuar praninë e këtyre ftesave për dialog, mendoj se po shkojmë në drejtimin e duhur. Gjëja më e rëndësishme është të flasin, dhe jo të mos kemi dialog. Dhe besoj që në fund do të kemi një proçes elektoral gjithëpërfshirës me të gjitha partitë pjesmarrëse.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment