Bllokimi i Buscopan dhe Ranitidine ,shkaktojn kancer .Në Shqipëri shiten lirisht.

Pas kërkesës së Komisionit Europian, EMA( agjencia europiane e barnave) ka njoftuar në 13 shtator, se ka nisur të rishohë medikamentin ranitidinë. Kjo erdhi pas disa testeve, që tregonin, se disa nga këto produkte përmbanin një papastërti të njohur si NDMA, dhe që mendohet, se shkakton kancer. Në të njejtën datë, FDA, që administron ushqimin e barnat në SHBA, njoftoi, se u mësua, se disa produkte me përbërje ranitidine, të njohur edhe me emrin Zantac, kanë rezultuar me përbërës kancerogjen.Nga ana tjetër agjencia farmaceutike italiane ka njoftuar bllokimin e ilaceve: Buskopan, Ranidil, Zantac etj.Por në Shqipëri njoftimi është bërë vetëm mbrëmjen e djeshme nga Agjencia Kombëtare e barnave dhe pajisjeve Mjekësore e nëpër farmaci, këto medikamente shiten lirisht e pa asnjë njohuri

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment