Disa këshilltarë të Shtëpisë së Bardhë, kanë frikë nga ditët e fundit të Trump

Presidenti Donald Trump është kthyer në një grup të kufizuar këshilltarësh që tregtojnë taktika gjithnjë e më të dyshimta për të përmbysur rezultatet e zgjedhjeve, duke krijuar një situatë të tmerrshme që shumë zyrtarë të lartë dhe njerëz të afërt me Presidentin thonë se ka çuar në nivele të reja pasigurie se si Trump do të rezistojë fundi i ardhshëm i mandatit të tij. “Askush nuk është i sigurt se ku po shkon kjo,” tha një zyrtar të hënën. “Ai është ende President për një muaj tjetër”.

Avokati konspiracist Sidney Powell, ish-këshilltari i sigurimit kombëtar Michael Flynn, shefi i njëhershëm i strategut Steve Bannon, këshilltari i tregtisë fajtor Peter Navarro dhe themeluesi i çuditshëm i faqes së internetit me pakicë Overstock të gjithë kohët e fundit e kanë gjetur veten në Zyrën Ovale ose në telefon duke këshilluar Trump për të ri përpjekjet e hendekut të fundit për të kthyer humbjen e tij.

Kjo përveç avokatit personal të Trump, Rudy Giuliani, i cili ka ushqyer teoritë e komplotit të Presidentit për javë të tëra dhe i cili së bashku me Powell, u pa përsëri në Shtëpinë e Bardhë të hënën.

Në proces, Trump kryesisht ka shmangur ata që punojnë brenda qeverisë, duke çuar në frikë në rritje se si ai mund të goditet në katër javët që ka qëndruar në Shtëpinë e Bardhë – ose se si ai mund të rezistojë duke e lënë ndërtesën kur vjen Dita e Inaugurimit.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment