E fundit/ Greqia shtyn kufizimet me Shqiperine, masat mbeten ne fuqi deri me 19 prill

@jugunews.net ka mesuar se Greqia ka vendosur te shtyje serish masat kufizuese me Shqiperine deri me date 19 prill kjo per shkak te shifrave te larta qe vazhdojne te shenojne te dyja vendet.

Masat kufizuese jane te vlefshme nga data 5 Prill 2021 ne oren 06:00 deri me 19 Prill 2021 ne 06:00. Stacionet kufitare në Krystalopigi, Mavromati dhe Mertziani mbeten te mbyllura.

Numri i njerezve qe lejohen te hyjne ne Greqi ne dite do te vazhdoje te jete 400 persona nga pika kufitare e Kakavijes. Orari i hapjes se kufijve eshte 07.00 – 19.00 me oren lokale te Greqise. Personat qe duan te udhetojne drejte shtetit helenduhet te paraqesin testin negativ te Covid 19 brenda te kryer brenda 72 oresh . Karantine prej 14 ditesh per ata qe kalojne drejt shtetit grek duke perjashtuar drejtuesit e kamionëve -Fill PLF – Prove e shpejte e marrjes se mostres nga shkalla EODY duke perfshire drejtuesit e kamioneve te mallrave. Nese dikush rezulton pozitiv ne provat e shpejta qe bëhen gjate hyrjes ne kufirin Greko-Shqiptar, ai nuk do te lejohet te vazhdoje me tej por do te kthehet.Gjithashtu gjate largimit nga vendi duhet te plotesoni PLF.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment