E thonë studiuesit: Vera vret mikrobet dhe bakteret

Të gjithë i dimë përfitimet që merr trupi ynë nga disa artikuj të caktuar, por a e dini se vera vret mikrobet dhe bakteret? Ju bën të humbni peshë dhe jep një ndihmë të rëndësishme edhe kur duhet të mësojmë një gjuhë të re, por sipas shkencës është gjithashtu shumë e dobishme për higjienën tonë të gojës.

Vera vret mikrobet

Studimi nuk është i kohëve të fundit, në fakt është kryer në vitin 1998 dhe duket se ka zbuluar detaje interesante për një pronë të veçantë të verës. Sipas shkencëtarëve, kjo pije e veçantë është në gjendje të dezinfektojë fytin dhe gojën nga mikrobet dhe bakteret shumë të rrezikshme.

Për të arritur këto rezultate, ekipi i studiuesve analizoi pije të gazuara, qumësht, ujë, verë dhe birrë, të cilave u shtuan disa baktere të tilla si salmonela. Dhe pas vetëm dy ditësh nxorën rezultatet e para. Nga të gjitha pijet e infektuara, vera ishte e vetmja që kishte një sasi minimale të baktereve. E thënë thjesht, patogjenët kanë më pak të ngjarë të mbijetojnë gjatë kontaktit me verën.

Studimi u botua në Journal of Agricultural and Foot Chemistry dhe gjithashtu sqaroi se cilët janë përgjegjës për këtë pronë të veçantë dezinfektuese të verës. Nuk është aciditeti dhe përqendrimi i alkoolit, por një seri përbërësish organikë që gjenden në verën e kuqe dhe të bardhë. Ato janë acidet laktike, malike, tartare dhe succinic, të cilat janë në gjendje të eliminojnë 99.9% të baktereve me gojë.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment