Gjirokaster/ Besimtaret orthodoks festojne Pashket

Besimtaret orthodoks ne Gjirokaster festojne sot pashket. Mesha tradicionale eshte mbajtur ne katedralen “Ringjallja e Krishtit ” .Pavaresisht situates nga koronavirus besimtaret kane qene te shumte ne numer , te cilet kane zhvilluar ritualet fetare . Urimet per me shume begati dhe “drite” ne zemrat e besimtareve nuk mund t’i mungojne kesaj feste. “Krishti u ngjall, vertet u ngjall”, eshte “refreni” i kesaj dite festive i cili shprehet nga te gjithe besimtaret duke trokitur vezen e kuqe simbol te Pashkeve.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment