Gjirokaster/ Heqja e bustit te Cercizit nga sheshi ja cfare sugjerojne qytetaret

Heqja e perkohshme e bustit te Cerciz Topullit nga sheshi qe mban te njejtin emer ka sjelle dhe reagimin e qytetareve gjirokastrit , te cilet thone se ky bust duhet te ruhet deri ne momentin e rivendosjes pasi eshte embleme . Gjithashtu qytetaret propozojne qe me perfundimin e sheshit te ri busti te mos vendoset me ne ate zone por ne nje tjeter hapesire ku te kete me shume fushepamje . Bashke me bustin sipas tyre ndryshime duhet te kete dhe per flamurin kombetar i cili ishte mepare ne kete shesh ne nje pozicion jo te favorshem dhe ” i lene ne hije” . Qytetaret shprehen se do te ishte me interesant nese ky flamur do te vendosej ne kalane e Argjiros. Megjithate ne projektin e ketij sheshi eshte percaktuar qe te dyja simbolet te qendrojne ne vendet ku kane qene prej vitesh pa patur ndryshime.
Sheshi i Çercizit po i nenshtrohet restaurimit prej disa muajsh ndersa fondi limit eshte 419 milione e 186 mije leke.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment