Greqia forcon kufinjtë me Shqipërinë, ministri: Do të jenë të jenë të paprekshëm

“Kufijtë tanë me Shqipërinë do të jenë të paprekshëm, një kufi i sigurt do të thotë Greqi e sigurt!”
Kështu është shprehur Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve, Michalis Chrysochoidis sot gjatë një vizite në Epir, me Komandantët e Policisë së Rajonit të Epirit,.
Në deklaratat e tij ai tha se : “ Kam besim se kufijtë tanë do të jenë “të paprekshëm, për sigurinë e vendit, për përmirësimin e mëtejshëm të kontrolleve në hyrjet në Mavromati dhe Kakavia” . Dy janë përparësi kryesore në Epir, tha z.Chrysochoidis . “Së pari, vendi ynë duhet të jetë i sigurt dhe për shkak se Epiri është në kufi, qëllimi ynë është, roje efektive kufitare, kontroll efektiv i të gjithë atyre që hyjnë ose dalin, për të monitoruar të gjithë trafikun e paligjshëm drejt Greqisë, si dhe për t’i siguruar ata pak njerëz që jetojnë në kufi “.
Ministri theksoi se “një kufi i sigurt do të thotë Greqi e sigurt” dhe përvijoi pikat kryesore të Strategjisë së Ministrisë së Qytetarëve në këtë drejtim, duke shtuar se, “Për këtë qëllim, ne po furnizojmë në Qarkun e Epirit 12 automjete të reja, të cilat janë dorëzuar brenda ditëve, por 24 automjete deri në fund të marsit dhe natyrisht për kontroll më të mirë të kufirit.2.500 rojet e para kufitare do të punësohen këtë vit dhe do të vendosen në pika të ndryshme përtej kufirit evropian. Njëra prej tyre është prefekturat e Janinës dhe Thesprotia, ku do të kemi edhe forca operative të Frontex. Ne së shpejti do të dërgojmë drone, të cilat do të monitorojnë kufirin, do të jenë të lehtë për t’u përdorur, kërkojnë pak staf dhe aftësi të shkëlqyera për kontrollin e kufirit, si dhe kamera termike, të cilat janë të nevojshme. Kufijtë tanë do të ishin “të paprekshëm”, dhe me përmirësimin e mëtejshëm të kontrolleve në hyrjet e legjislacionit në Mavromati dhe Kakavia, rezultatet do të ishin të shkëlqyera për sigurinë e saj”, tha ne deklaratën e tij ministri grek.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment