Ish kryediplomati shqiptar:Rama është i detyruar të sqarojë opinionin

Nga Prof.Dr Tritan Shehu

Ne kulmin e fushates pompoze “antitermet” te kesaj qeverie, Kryeministri u largua me urgjence drejt selise se OKB ne New York, ku sipas deklarates se bere do te takonte Presidentin Trump.
Me tej deklaroi qe “takimi” u realizua dhe botoi nje foto me Presidentin amerikan….por vetem kaq, megjithese cuditerisht u tha qe gjithecka do shpjegohet ne vazhdim.
Pa asnje dyshim nje takim i tij me Presidentin Trump do te ishte nje ngjarje e shenuar per vendin tone, per maredheniet me kete partner Gjeostrategjik, por edhe per Rajonin ne terresi.
Eshte detyrim i Kryeministrit, zyres se tij, Ministrise sone te Jashteme te leshonin menjehere nje njoftim zyrtar per ate takim, te njoftojne sa zgjati ai, kush ishte present aty, ku u be, thelbin e ceshtjeve qe u diskutuan ne ate, etj….nqs kjo ndodhi!!!
Kjo praktike e detyrueshme dhe etike eshte ndjekur jo vetem per nje te tille takim te shume mire pritur e te rendesishem, por edhe per te tjere, psh nje njoftim i tille zyrtar megjithese i cunguar, u be normalisht edhe per takimin me Kryeministrin e Greqise.
Fatkeqesisht deri me sot kur kane kaluar disa dite, ka vetem heshtje te pa justifikuar, qe ne realitet mund te interpretohet gabimisht edhe si nje mos vleresim i Kryeministrit tone per ate “takim”!
Ndersa ne listen e Shtepise se Bardhe te takimeve te Presidentit Trump ne kete sesion te OKB nuk figuron asnje takim me Kryeministrin tone.
Opinioni yne eshte ne pritje te nje sqarimi zyrtare!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment