Italia shtrëngon masat kufizuese! Conte: Të shmangim mbylljen totale

Rastet e reja të koronavirusit në Itali vazhdojnë të rriten. Kjo është arsyeja pse qeveria ka futur një sërë kufizimesh për të frenuar kurbën e infektimit. Duke forcuar masat anti-Covid në fuqi, po bëhet një përpjekje për të shmangur një bllokim të ri në nivelin kombëtar që do të ishte shumë i rëndë për ekonominë e vendit.
Mbyllja në 24 për bare dhe klube, afër sporteve të kontaktit, punë e detyrueshme inteligjente: këto janë rregullat e reja të treguara., shkruajnë mediat italiane .
“Në dritën e të dhënave të reja dhe fazës së re, nevojiten masa më të rrepta për të përballuar rritjen progresive të infeksioneve”, paralajmëroi komiteti tekniko-shkencor. Ekziston gjithashtu një nxitje për mësimin në distancë në shkollat ​​e mesme. Kryeminisri italian Giuseppe Conte tha në një deklaratë: “nuk mund të humbim kohë, duhet të vendosim masa për të shmangur një izolim total, i cili do ta dëmtonte ekonominë”.

Sheshet dhe rrugët e qendrave urbane
Shtrydhja në jetën e natës ka mbërritur. Sipas kryeministrit italian Conte, kryetarët e bashkive do të jenë në gjendje të urdhërojnë mbylljen për publikun pas orës 21 të shesheve dhe rrugëve të qendrave urbane ku mund të krijohen situata grumbullimi, “pa paragjykuar mundësinë e hyrjes dhe daljes për të hapur në mënyrë të ligjshme bizneset dhe shtëpitë private “.
Bare dhe restorante
Aktivitetet e shërbimeve të hotelierisë (përfshirë baret, pubet, restorantet, akulloret, pastiçeritë) lejohen nga ora 5.00 e mëngjesit deri në mesnatë me konsum në tryezë dhe me maksimumi gjashtë persona për tryezë, dhe deri në orën 6.00 pasdite. Në mungesë të konsumit në tryezë; furnizimi me ushqim në shtëpi është gjithmonë i lejuar në përputhje me rregullat e higjienës dhe shëndetit.
Dhoma lojërash dhe bingo
Aktivitetet e arkadave të dëfrimeve, dhomave të basteve dhe sallave të bingove lejohen nga ora 8 e mëngjesit deri në ora 9 pasdite me kusht që Rajonet dhe Provincat Autonome të kenë konstatuar më parë përputhshmërinë e kryerjes së aktiviteteve të lartpërmendura me ecurinë e situatës epidemiologjike në territoret e tyre dhe që identifikoni protokollet ose udhëzimet e zbatueshme të përshtatshme për parandalimin ose zvogëlimin e rrezikut të infektimit në sektorin e referencës ose në sektorë të ngjashëm.
Sporti
Sportet themelore amatore, shkollat ​​dhe aktivitetet e trajnimit fillestar në lidhje me sportet e kontaktit lejohen vetëm individualisht dhe garat nuk lejohen. Të gjitha garat dhe aktivitetet në lidhje me sportet e kontaktit që kanë një karakter lojërash-amatore pezullohen. Futbolli, basketbolli dhe sportet e tjera të kontaktit me pesë lojëra tani janë të ndaluara në nivelin amator dhe me dekretin e ri masa do të prekë gjithashtu shoqatat dhe klubet amatore, duke përfshirë këtu edhe shkollat ​​për fëmijë dhe adoleshentë. Palestrat dhe pishinat mbeten të hapura , por, Conte tha “ne do t’u japim palestrave një javë për të qenë në përputhje me protokollet e sigurisë”, duke njoftuar vendimet për mbylljet për ata që nuk do t’i respektojnë këto protokolle.
Raporti i fundit javor nga Ministria e Shëndetësisë, hartuar së bashku me ekspertët e Institutit të Lartë të Shëndetësisë, nxori në pah pasigurinë e situatës epidemiologjike. Është raportuar se virusi po qarkullonte në të gjithë territorin kombëtar duke shkaktuar një rritje të përgjithshme të ngarkesës në shërbimet spitalore.
Këto masa erdhën në fuqi pasi Italia shënoi rekord ditor të rasteve me COVID-19 ditën e djeshme, me 11,705 raste dhe 69 viktima.
Italia ka qenë vendi evropian më i goditur nga koronavirusi që nga fillimi i pandemisë. Deri tash, aty janë regjistruar 414,000 raste pozitive me 36,500 të vdekur.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment