Kalendari historik 27 shtator

27 Shtatori është dita e 270 e kalendarit gregorian (dita e 271-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 95 ditë.

Ngjarje

1590 – Papa Urbani VII vdes 13 ditë pasi zgjedhet Papë dhe njëherësh bëhet Papa me kohën më të shkurtër në detyrë në historinë e papëve.

1777 – Lancaster, Pennsylvania bëhet kryeqyteti i ShBA-ve për 1 ditë.

1821 – Meksika pavarësohet nga Spanja.

1822 – Jean-François Champollion shpall se ka deshifruar shkrimin në gurin Rosetta.

1928 – Republika e Kinës njihet nga ShBA-të.

1940 – Rudolph Moshammer, kreator gjerman i modës 1951 – Meat Loaf, këngëtar amerikan

1972 – Gwyneth Paltrow, këngëtare dhe aktore amerikane

1976 – Francesco Totti, futbollist italian

1978 – Adem Ramadani, këngëtar shqiptar 1982 – Lil Wayne, këngëtar amerikan

1983 – Richard Stallman shpall projektin GNU për të zhvilluar sistemin operativ Unix-like.

1984 – Avril Lavigne, këgëtare kanadeze

2003 – Lëshohet sateliti Smart 1

Festa dhe përvjetore Dita botërore e turizmit

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment