Këshilla për shëndetin gjatë ditëve të ftohta

Ja disa këshilla si të kujdeseni për veten dhe të mos rrezikoni shëndetin gjatë ditëve të ftohta të dimrit:
Mbani ngrohtë dhe në temperaturë konstante ambientet e shtëpisë, zyrave etj
Vishuni ngrohtë dhe me veshje sa më të rehatshme
Konsumoni shëndetshëm dhe në sasi të mjaftueshme. Ushqimi i siguron trupit energji dhe ngrohtësi në këto ditë të ftohta.
Në rastet kur është e mundur, shmangni lëvizjet jashtë shtëpisë dhe tregoni kujdes të veçantë kryesisht gjatë ditëve me acar dhe ngrica për të mos u bërë objekt i dëmtimeve nga rrëzimet me pasojë fraktura kockore.
Të sëmurët me zemër, hipertension apo me sëmundje pulmonare si dhe shtatzënat, nuk duhet të ekspozohen kategorikisht ndaj temperaturave të ulëta.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment