Muaji Prill në Shqipëri shënoi shifra shumë të ulëta nga koronavirusi

Muaji Prill në Shqipëri shënoi shifra shumë të ulëta nga koronavirusi, si për rastet e fataliteteve, infektimeve, por edhe të shtruarve në spitale duke mbyllur “COVID-3 dhe 4”.

Bazuar në të dhënat e ministrisë së Shëndetësisë në një krahasim të bërë të shifrave të muajit të fundit me 3 të parët e vitit 2021. Në muajin Prill rezulton se kanë humbur jetën nga koronavirusi 158 qytetarë, gjithmonë sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë.

Numri më i lartë i viktimave i shënuar muajin prill ka qenë 9, 4 ditë radhazi. Ndërsa numri më i lartë i infektimeve u zbulua në datë 10 mars 360 të prekur me COVID-19, raporton Abcnews.al. Shifra e humbjeve të jetëve në muajin prill është më e ulëta këtë vit, krahasuar me Janarin që u shënuan 199 viktima, shkurtin me 416 dhe marsin me 439 fatalitete.

Tabela e plotë me shifrat e humbjeve të jetëve për vitin 2021

Muaji Janar-199 viktima

Muaji Shkurt-416 viktima

Muaji Mars-439 viktima

Muaji Prill-158 viktima

1 Prill 6 viktima 346 raste të reja

2 Prill 6 viktima 336 raste të reja

3 Prill 9 viktima 341 raste të reja

4 Prill 9 viktima 348 raste të reja

5 Prill 9 viktima 264 raste të reja

6 Prill 9 viktima 141 raste të reja

7 Prill 8 viktima 256 raste të reja

8 Prill 6 viktima 317 raste të reja

9 Prill 7 viktima 286 raste të reja

10 Prill 6 viktima 360 raste të reja

11 Prill 7 viktima 238 raste të reja

12 Prill 4 viktima 125 raste të reja

13 Prill 5 viktima 234 raste të reja

14 Prill 5 viktima 207 raste të reja

15 Prill 4 viktima 169 raste të reja

16 Prill 2 viktima 179 rastet të reja

17 Prill 3 viktima 149 rastet të reja

18 Prill 2 viktima 138 rastet të reja

19 Prill 5 viktima 100 rastet të reja

20 Prill 6 viktima 148 rastet të reja

21 Prill 5 viktima 138 rastet të reja

22 Prill 5 viktima 138 rastet të reja

23 Prill 3 viktima 156 rastet të reja

24 Prill 5 viktima 139 rastet të reja

25 Prill 6 viktima 128 raste të reja

26 Prill 1 viktimë 69 raste të reja

27 Prill 4 viktima 130 raste të reja

28 Prill 3 viktima 123 raste të reja

29 Prill 3 viktima 118 raste të reja

30 Prill 5 viktima 108 raste të reja

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment