Panajot Barka ish spiun i Sigurimit???

Analisti dhe historian i njohur Arben Llalla, hedh dritë mbi një fakt shumë inetersant rreth veprimtarisë së Panajot Barkës gjatë sistemit komunist.

Në një status të publikuar sot në llogarinë e tij sociale FCB, historiani Llalla shprehet se Panajot Barka sot drejtues i Departamentit të Gjuhës Greke në Universitetin e Gjirokastrës, në kohën kur ka qenë gazetar në Radio Gjirokastra në vitet ’80, ishte pjesë e Sigurimit të Shtetit. Madje ai e pyet Barkën në distancë nëse ke qenë apo jo spiun i Sigurimit të Shtetit. Historiani Llalla shtron edhe pyetjen për minoritarët grekë që kanë jetuar në atë periudhë se cfarë mendimi kanë për Barkën e asaj kohe.

Ja statusi i plotë i historianit Arben Llalla.

Panajot Barka, gazetar në Gjinokastër me makinë dhe shofer në dispozicion, viti 1988. Dihet që 99% e gazetarëve në kohën e komunizmit ishin spiunë të sigurimit të shtetit. Po Panajot Barka ka qenë spiunë i sigurimit të sistemit monistë? Çfarë thonë grekofonët për Barkën?

 

 

 

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment