Qendra edukimi për burrat që dhunojnë gratë,propozimi qesharak i Edi Ramës

Sipas një studimi të OSBE, thuhet se 22% e grave dhe vajzave kanë qenë viktima të dhunës fizike. Për t`ju përgjigjur këtij fenomeni qeveria shqiptare është duke hartuar një projektligj që parashikon masa më të ashpra për dhunuesit. Për situatën kryeministri fajëson dhe prokurorët e gjyqtarët. Sipas tij për të ulur numrin e grave dhe vajzave të dhunuara duhet që vendi ynë të hapi qendra për edukimin e burrave ,një propozim që në vetvete mbetet qesharak pasi tregon qartazi rolin e dobët që luan qeveria në marrjen e masave ndaj këtij fenomeni dhe paaftësin.

“Mendoj se ka ardhur koha të mendojmë për qendra edukim për burrat që trajtojnë keq gratë. Nuk duhet të jetë kaq e thjeshtë që ata dhunojnë dhe ia mbathin për shkak të sistemit të kalbur të drejtësisë. Këta burra duhet të mbajnë përgjegjësi për çdo gjë gabuar që bëjnë ndaj familjes. Ndaj duhen bere hapa para në këtë drejtim. “

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment