Rama në Ohër «kurorëzon» Vucicin dhe godet interesat e shqiptarëve

Nga Tritan Shehu  ish minister i jashtem i Shqiperise

Vucicit nepermjet “Shengenit Ballkanik” te tij po i jipet lidershipi ne «Jugosllavine e Re», ndersa shqiptaret po humbin rolin paresor per stabilitetin e Rajonit.
Nderkaq “Unioni” i Vucicit me Ramen pa «busull» nen «petkun» e levizjes se lire tashme reale, po kthehet ne nje “ngrehine”, qe gjeneron idete skeptike per integrimin e Rajonit dhe me Traktatin Serbi-Euroasin shkon drejt tij.

I tille ky nuk perputhet me aspiratat Perendimore e Europiane te Rajonit dhe bije ndesh me interesat tona jo thjesht prej zbehjes se rolit te Shqiperise apo prej anashkalimit te Kosoves, por edhe sepse na devijon orientimin.
Shqiptaret e Rajoni e kane te ardhmen ne BE, gje qe arrihet duke implementuar secili vend standartet e modelet e «Brukselit» ne lidhje direkte me ate e jo duke u bashkuar ne «Unione» sui generis, alternative e periferike.


Ky «Shengen» larg partneritetit dobiprures, ne opsionin e tij me te mire cvendos vemendjen nga permbushja e standarteve te Brukselit e rigjalleron idene per Rajonin vetem si nje njesi e larget orbitale e BE-se..,ne realitet eshte me keq!
Per ne qe e kemi «busullen» nuk eshte «bashkimi» ne Lindje me Serbine aspirata e jone, por eshte ajo ne BE me vendet antare te tij gje qe justifikon sot te tilla «Unione» vetem me ato shtete, vecanerisht fqinje.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment