Rilindja i braktisi, shperthejne kundra qeverise pensionistet ne Gjirokaster

Pensionistet ne Shqiperi jane nje nga shtresat e popullsise qe jane lene jashte vemendjes se qeverise. Pensionet jane teper te uleta te pamjaftueshme per te perballuar jetesen e shtrenjte dhe shpenzimet qofshin ato me bazike.
Te moshuarit ne Gjirokaster shprehen te indinjuar me pushtetin qendror . Ata ndihen te braktisur tek sa nje pjese e pensionit qe llogaritet nga 150 deri ne 200 mije leke te vjetra shkon vetem per barna farmaceutike dhe konsum te perditshem .

Plakja e popullsisë, por edhe emigracioni kanë ndryshuar tërësisht strukturën e popullsisë në 20 vitet e fundit, duke e moshuar atë dhe duke e bërë më të prekshme ndaj problemeve te ndryshme sociale.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment