Rriten rastet e fëmijëve me autizëm në Gjirokastër

2 prilli shënon Ditën Botërore të Autizmit e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin dhe edukimin e njerëzve lidhur me këtë ç’rregullim. Në qytetin e Gjirokastrës ka patur gjatë muajve të fundit një rritje të konsiderueshme të rasteve me autizëm. Sipas përgjegjesës së Qendrës terapeutike e zhvillimit të fëmijëve , Maralba Bime numri i fëmijëve që marrin trajtim në këtë qendër është rritur . Ku aktualisht po trajtohen 62 fëmijë .
Edhe kryetarja e Këshillit të Qarkut Lindita Rova ka bërë apel për më shumë ndërgjegjësim .
Dita Botërore e Autizmit është vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 2007.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment