Shqiperia, Italia, Europa

Deputeti i PD-se Qarku Gjirokaster ka marre pjese ne nje konference te organizuar nga Rotary Club Firenze Sud, ku ka mbajt referatin kryesor perpara nje auditori te zgjedhur dhe shume cilesor. Ne nje postim ne rrjetin social te fb-se, Shehu ka shprehur kenaqesine per pjesmarrjen ne evenimentin ne fjale.                                                                       Ja postimi i tij i plote ne fb:                                                                                    Firence                                                                                                                          “Shqiperia, Italia, Europa”, nje konference interesante dhe nje mbremje shume e bukur e organizuar aty nga Rotary Club Firenze Sud.
Me pjesemarjen e jashtezakoneshme te Eminences se Tij, Kardinal Simonit.
Kisha kenaqesine te mbaja referatin kryesor, perpara nje auditori te shquar profesoresh, diplomatesh, personalitetesh, me te cilet ndava te njejtat opinione per lidhjet historike Shqiperi-Itali, rendesine e madhe te tyre per vendet tona, domosdoshmerine e pershpejtimit te proceseve integruese te vendit tone e Ballkanit Perendimor ne terresi dhe rolin vendimtar qe Italia luan e duhet te luaje ne kete proces jetik.
Theksova se vecanerisht ne keto momente me turbulenca per BE, eshte Italia ajo qe duhet te jete shume me aktive dhe determinuese ndaj zhvillimeve pozitive shqiptare e Rajonale.
Fatmiresisht, ashtu si dhe gjate historise, interesat Italo-Shqiptare perputhen e jane krejt ne sinkron, kjo jo vetem ndaj procesit te integrimit, por dhe shume me konkretisht, si per forcimin e shtetit tone ligjor, ekonomise, sektoreve sociale ashtu dhe per luften kunder krimit, korrupsionit, droges, trafiqeve, terrorizmit.Fotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan ShehuFotografia e Tritan Shehu

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment