Shqiptarët në Greqi: vrasësi i Caroline nuk ishte shqiptar, as gjeorgjian! Mjaft me stereotipet e ‘kriminelit të huaj, emigrant’

Athinë – Shtypi në Greqi i ka dhënë zë sot, deklaratës së fuqishme të Komunistetit Shqiptar në Greqi, që shprehu revoltën dhe dhimbjen njëherësh për vrasjen e nënës së re Caroline në Glyka Nera në Greqi dhe i kërkoi shtetit grek të dërgojë mesazhet e duhura dhe të tregojë reflektim të shpejtë në çdo drejtim.

“Vrasësi i Caroline NUK ishte një shqiptar” ose një kriminel i përcaktuar “gjeorgjian”, tha Komuniteti i Emigrantëve Shqiptarë në Greqi në një deklaratë lidhur me krimin e rëndë në Glyka Nera,” shkruan media greke.

“Komuniteti i Emigrantëve Shqiptarë në Greqi shpreh neveritjen e tij, megjithatë i kërkon shtetit grek të dërgojë mesazhet e duhura dhe të tregojë reflektim të shpejta, në çdo drejtim.

Siç theksohet në njoftimin e Komunitetit, “edhe një herë, media greke nuk e humbi mundësinë për të kultivuar me theks të veçantë stereotipet e” kriminelit të huaj, emigrant “, duke nxitur urrejtjen dhe racizmin në shoqërinë greke.

“Kjo ka ndodhur për shumë vite tani, tani është koha për të ndaluar dhe për të vendosur dënime të ashpra ndaj përgjegjësve!” nënvizon Komunitetin e Emigrantëve Shqiptarë në Greqi.

“Le të mos mbjellim më urrejtje në shoqërinë tonë tashmë të vuajtur, ku të gjithë mund të arrijmë të arrijmë të bashkëjetojmë në mënyrë harmonike,” theksohet në deklaratën e këtij komuniteti.

“Ne presim një falje publike nga media vendase për transmetimin publik të përsëritur të Komunitetit Shqiptar në Greqi, me propagandë të vazhdueshme, pa ndonjë provë zyrtare”, përfundon Komuniteti i Emigrantëve Shqiptarë në Greqi në njoftimin e tij.

Deklarata e Komunitetit të Emigrantëve Shqiptarë në Greqi vijon

“Komuniteti i Emigrantëve Shqiptarë në Greqi shpreh neveri për krimin e rëndë që ka tronditur kombin.

Po shohim me tronditje zhvillimet në hetimin e vrasjes së nënës së re në Glyka Nera, nga bashkëshorti i saj, “më në fund”!

Ne shprehim mbështetjen tonë të plotë për familjen e Caroline fatkeq.

Në të njëjtën kohë, ne kërkojmë reflektim të menjëhershëm që të ketë një reagim të gjerë dhe të menjëhershëm nga shteti, në mënyrë që të dërgojmë mesazhin e duhur në çdo drejtim, pa ndonjë vonesë të mëtejshme:

Vrasësi i Caroline NUK ishte “shqiptar” ose “gjeorgjian”. Edhe një herë, media greke nuk e humbi rastin për të kultivuar me theks të veçantë stereotipet e “kriminelit të huaj, emigrant”, duke nxitur urrejtjen dhe racizmin në shoqërinë greke.

Ne dënojmë pa mëdyshje veprimin e tmerrshëm të vrasësit-burrë 33-vjeçar, i cili përfaqësoi për ditë me radhë burrin e shkatërruar dhe ne presim një ndjesë publike nga media vendase për transmetimin publik të përsëritur të Komunitetit Shqiptar në Greqi, me propagandë të vazhdueshme, pa ndonjë provë zyrtare.

Po ndodh prej shumë vitesh, po ka ardhur koha për të ndalur dhe për të dhënë dënime të ashpra ndaj përgjegjësve!

Le të mos mbjellim më urrejtje në shoqërinë tonë tashmë të vuajtur, ku të gjithë ne mund të arrijmë të bashkëjetojmë në mënyrë harmonike.

Le të jemi të bashkuar kundër të gjitha formave të dhunës, agresionit të sjelljes kriminale, për një të nesërme më të mirë për të gjithë “

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment