Shuhet në moshën 84 vjeçare piktori dhe shkrimtari i njohur Maks Velo

Maks Velo, gjate ceremonise se celjes se Muzeut Kombetar te Fotografise "Marubi", ne qytetin e Shkodres, i cili eshte peruruar me rastin e Dites se Europes. /r/n/r/nMaks Velo, during inauguration of the National Museum of Photography "Marubi" in Shkodra, inaugurated on the occasion of Europe Day.

Ka vdekur në moshën 84-vjeçare arkitekti dhe piktori i njohur Maks Velo. Ky i fundit ishte i shtruar prej disa ditësh në QSUT pasi vuante nga anemia.
Maks Velo ka qenë në të njëjtën kohë shkrimtar.
Ai u dënua me burg në kohën e diktaturës, pasi u akuzua se arkitektura e tij ishte moderniste. Velo pas viteve ’90 ka qenë një aktivist i shquar i të drejtave të njeriut.Së fundmi, pasi intelektuali i njohur nuk e pranoi idenë e prishjes së Teatrit Kombëtar, denoncoi projektin korruptiv danez dhe ju bashkua Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment