Të varfër për mend!

Nuk ka nevoje per ndonje sforcim te madh per te pasur nje mendim te qarte  mbi ate se cfare duhet te beje shteti per ekonomine qe ajo te rritet. Mjafton te beje nje gjest te vogel dhe ka bere ne fakt akt te madh; te jete i drejte dhe ta ler ekonomine te lire, pastaj ajo i hap vet vendet e punes… Ky eshte kendveshtrimi i te riut nga lezha Indrit Vokshi ne nje postim ne faqen e tij ne fcb.

Nga, Indrit Vokshi

“Ne s’po mundemi me thith paratë e emigracionit shqiptar, jo më investime të huaja!

Ne s’po mundemi me thith paratë e emigracionit shqiptar, jo më investime të huaja!

Të varfër për mend!

Sapo përmendet varfëria, fill iu shkon mendja tek ndihma sociale, sepse kaq ua pret. Por kundërshtarja e varfërisë është puna, jo asistenca sociale. Cili vend e zgjidhi varfërinë me asistencë sociale?

Çfarë mund të bëjë shteti? Asgjë!

Sipërmarrja ekonomike krijohet vetë, mjafton të mos kemi pengesa. Vendet e punës i hap vetë ekonomia e tregut. Shteti mund të bëjë ketë; t’i japë prestigj vendit, duke qenë shtet i drejtë, konstitucional e që jep siguri e mbrojtje për sipërmarrjen ekonomike. Shteti shqiptar ketë garanci nuk jep, sepse është shtet i gjobës dhe i sekserit.

Po ta jepte shteti ketë garanci, ekonomia shqiptare do të rritej sepse do të kishte jo vetëm investime të huaja por edhe investime shqiptare, transferim i kapitaleve nga Italia, SHBA e gjetke, në Shqipëri, përveç krijimit të sipërmarrjeve nga brenda.

Sapo përmendet varfëria, fill iu shkon mendja tek ndihma sociale, sepse kaq ua pret. Por kundërshtarja e varfërisë është puna, jo asistenca sociale. Cili vend e zgjidhi varfërinë me asistencë sociale?

Çfarë mund të bëjë shteti? Asgjë!

Sipërmarrja ekonomike krijohet vetë, mjafton të mos kemi pengesa. Vendet e punës i hap vetë ekonomia e tregut. Shteti mund të bëjë ketë; t’i japë prestigj vendit, duke qenë shtet i drejtë, konstitucional e që jep siguri e mbrojtje për sipërmarrjen ekonomike. Shteti shqiptar ketë garanci nuk jep, sepse është shtet i gjobës dhe i sekserit.

Po ta jepte shteti ketë garanci, ekonomia shqiptare do të rritej sepse do të kishte jo vetëm investime të huaja por edhe investime shqiptare, transferim i kapitaleve nga Italia, SHBA e gjetke, në Shqipëri, përveç krijimit të sipërmarrjeve nga brenda.”

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment