Teatri ra! Jemi si në 1946 kur Republika ra!

Nga Artan Fuga

Ra!

Ndërtesa e teatrit ra!

Qendra historike si kujtesë kolektive e qytetit të Tiranës ra!

Statusi i aktorëve dhe i gjeneratës aktoriale madhore që kishte zënë rrënjë në mendjet e shqiptarëve ra!

Kuvendi ra!

Prona publike ra!

Komunikimi midis artistëve, ministrisë të kulturës dhe pushtetit ra!

Politika si veprimtari e qytetarëve ra!

Trashëgimia kulturore e vendit ra!

Ëndrra europiane ra!

Tërmeti ra!

Ekonomia ra!

Gjykata e larte dhe gjykata kushtetuese ra!

Sistemi i zgjedhjeve ra!

Imazhi i vendit ra!

Libri ra!

Gjithçka ka rënë si në një qytet ky tërmeti ka kthyer në rrënoja gjithçka!

Mbetet vetëm një shans: Vullneti për t’u ringritur, për ta rifilluar nga e para! Brezat e rinj duhet ta nisin ndryshe ndërtimin e vlerave të demokracisë dhe shtetit shqiptar !

Nevoja për mendim intelektual dhe veprim qytetar të mënçur, të pastër, është më e fortë se kurrë!

Jemi si në 1997 kur shteti ra!

Jemi si në 1966 kur besimi ra!

Jemi si në 1956 kur idealet e majta ranë!

Jemi si në 1946 kur republika ra!

Jemi si në 1943 kur uniteti i kombit ra!

Si në 1935!

Si në 1924!

Si në 1917!

Si në 1914!

Mbetet vetëm një shans: Vullneti për t’u ringritur, për ta rifilluar nga e para!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment