Tregu industrial ne Gjirokaster braktiset nga bleresit

Shitesit prane tregut industriale ne qytetin e Gjirokastres po kalojne nje periudhe te veshtire ekonomike. Kjo per shkak te nje sere faktoresh . Sipas tyre qeraja e vendit u kushton shtrenjte ndersa xhirroja ditore prej ditesh eshte thuajse zero . Kjo papunesi i ka indinjuar keta te fundit duke menduar edhe largimin nga ky treg pasi ndjehen te pashprese. Pandemia e Covid 19 e veshtirsoi edhe me shume situaten ndersa ata thone se nuk kane marr asnje ndihme duke e perballuar gjendjen te vetem. Tregtaret kerkojne mbeshtetje financiare per te perballuar shpenzimet dhe taksat.
Ne tregun industrial ka rreth 100 tregtare.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment