Trumpin e presin telashe të mëdha

Dhoma po debaton tani për një rezolutë të fajësimit që do ta bënte Trump Presidentin e parë në historinë e Shteteve të Bashkuara që do të fajësohet për herë të dytë. Demokratët po e akuzojnë Trump për “nxitje të kryengritjes” për rolin e tij në trazirat vdekjeprurëse të Kapitolit të javës së kaluar. Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi do të hapë debatin dy-orësh. Çfarë do të vijë më pas: Dhoma do të votojë mbi nenin e vetëm të fajësimit. Votimi përfundimtar do të fillojë midis orës 15 00 dhe 16 00.

Ashtu si me të gjitha votat e rëndësishme në kohën e koronavirusit, këto gjëra janë paksa fluide për sa i përket kohës. Rezoluta pritet të kalojë. Udhëheqësi i shumicës së senatit Mitch McConnell nuk u ka treguar anëtarëve të tij akoma kur gjykimi mund të jetë në Senat, sipas burimeve të shumta të GOP. Edhe nëse Trump do të fajësohet sot, Trump do të qëndrojë në detyrë dhe ka të ngjarë të përfundojë mandatin e tij sepse duhet një dënim i Senatit për ta hequr atë edhe pasi të jetë fajësuar.fundimtar do të fillojë midis orës 3 pasdite. dhe 4 pasdite.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment