Turizmi sektor kyç per ekonomine/ Vizite studimore ne sitet kulturore te Gjirokastres

Në kuadër të projektit SMARTiMONY, mbështetur financiarisht nga Bashkimi Evropian nëpërmjet programit Interreg – IPA – CBC Grece – Albania, me OJF ROOF, është organizuar një aktivitet dy ditor që nisi me viziten studimore në dhjetë site turistike të Gjirokastrēs (Pazar i Vjeter, Xhamia e Pazarit, Shtëpi e Topullajve, Kala, Shtepi e Zekateve, Skëndulajve, Shtëpi e Kadarese, Shtëpi e Babametove, Muzeu etnografik si dhe Kisha e Shën Sotirit).Sipas profesor Klodian Muço zhvillimi i turizmit ndikon drejtpërdrejt në ekonominë e një vendi prandaj fokusi duhet të jetë i lartë. Ky aktivitet u drejtua nga ekspert të fushës së turizmit dhe trashëgimisë kulturore dhe u ndoq nga studentë nga qarku i Gjirokastrës, përfaqësues të agjencive turistike si dhe biznese që operojnë në fushën e turizmit në qarkun Gjirokastër.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment