Venecia rrëzon “grushtin e shtetit”/ “Meta ka vepruar sipas Kushtetutës, qeveria jo”

Opinioni paraprak i Komisionit të Venecias për emërimet në Gjykatën Kushtetuese ka rrëzuar pretendimet e qeverisë për Gjykatën Kushtetuese.
Në opinionin paraprak, Komisioni i Venecias konstaton se mënyra e veprimit të KED është e dyshimtë dhe se ligji për ndryshimin e betimit tek Presidenti është antikushtetues.
Sipas Komisionit të Venecias, Presidenti Ilir Meta ka vepruar sipas gërmës dhe logjikës kushtetuese.
Nga ana tjetër, Venecia konstaton se nuk ka bazë për shkarkimin e Presidentit, pasi veprimet e tij kanë qenë në përputhje me interpretimin e arsyeshëm të Kushtetutës.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment