VIDEO/Enkspertë italianë së shpejti inspektojnë gjendjen e Urës së e Dragotit

Ura e Dragotit eshte nyja me e rendesishme lidhese mes jugut dhe juglindjes se Shqiperise. Shqetesimi i shume drejtuesve te mjeteve qe frekuentojne kete ure gjate koheve te fundit eshte rritur mjaft dhe kjo per shkak te pasigurise dhe shkeljes shume here te rregullave te kapacitetit mbajtes te saj. 

E ndertuar ne 1938 nga italianet, Ura e Dragotit eshte e gatshme te mbaje deri ne 20 ton nderkohe qe nuk eshte respektuar ky kapacitet nga mjetet qe qarkullojne mbi te. 

Ne muajin mars pritet te mberrije nje grup ekspertesh nga Italia qe do te beje te mundur testimin inxhinierik te saj, vrojtimin dhe konkluzionet do t’i paraqiten Ministrise se Infrastruktures.  

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment