Zbulohet nje varr antik ne Kalane e Paleokastres

Ne mbyllje te punimeve ne kalane e Paleokastres ne Luginen e Drinosit eshte zbuluar nga arkeologet nje varr qe mendohet se i perket shekullit te V -VI pas Krishtit . Ky objekt sipas arkeologut italian Roberto Perna ne baze te studimeve, lidhet me ekzistencen e kishes se Shen Kozmait dhe Damianit. Kerkimet ne Luginen e Drinosit kryhen nga universiteti i Mancerates ne Itali ne bashkpunim me institutin arkeologjik shqiptar.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment