1 Tetori :Dita botërore për luftën kundër hepatit C

0
58

Organizata Botërore e Shëndetësisë shpalli 1 tetorin Ditë botërore për luftë kundër hepatit. “Në korniza botërore rreth 600 milionë persona janë infektuar nga virusi i hepatit C dhe B. Të dy sëmundjet mund të shkaktojnë ndezje në mëlçisë dhe dëmtimit të saj të përhershëm. Për të dy sëmundjet ekzistojnë medikamente dhe nëse zbulohen me kohë mund të shërohen,” thuhet në kumtesën e HEPTA-s.

Shkruaj nje koment