10 Janar 2016- 26 vjetori i themelimit të Partisë Demokratike Gjirokastër. Refleksione nga Dr. Xhelo Beqiri

0
493

10 Janar 1991- 10 Janar 2017 !
26 vjetori I themelimit te Deges se PD – se Gjirokaster !
Me kete rast uroj te gjithe nismetaret , protagonistet , perkrahesit e asaj kohe , por edhe mbeshtetesit dhe vazhduesit deri ne ditet e sotme te PD – se qe ta kujtojne me krenari dhe me optimizem per te ardhmen . Nje nderim te vecante per ata qe nuk jetojne me dhe per familjet e tyre .
Ky pervjetor perkon me zhvillime e ngjarje te rendesishme , sepse eshte vit elektoral . Ne 18 qershor 2017 jane zgjedhjet e pergjitheshme te radhes . Ne kushte normale si ato vende qe kane demokraci funksionale do ishte e mjaftueshme te thuhej se duhet nje angazhim i zakonshem per t’i fituar zgjedhjet , per nje rotacion te zakonshem .
Por ne kushtet jo normale ne te cilat gjendet vendi , me varferi ekstreme , mungesen e shtetit te se drejtes , politike konfliktuale , pengesen e integrimit , krimit te organizuar , korrupsionit galopant , trafiqeve , kanabizimit te vendit , tranzicionit delirant etj , etj , duhet nje angazhim i jashtezakonshem per t’i fituar zgjedhjet per te ndryshuar situaten , per te shpetuar vendin .
Te gjithe fenomenet e larteprmendura kane si shkak keq dhe mosqeverisjen , mos mbajtjen e premtimeve , propaganden fasade , krijimin e oligarkeve dhe grosisteve , me fjale te tjera kalimin ne post demokraci , ku drejtojne elitat e mbyllura ekonomike .
Pra , ne kete situate te renduar eshte detyre imediate e Partise Demokratike , e gjithe anetaresise se saj , por edhe e njerezve te ndershem qe e duan kete vend ta vleresojne drejte dhe te angazhohen konkretisht per ta ndryshuar gjendjen , ne menyre qe te shkeputen perfundimisht nga e keqja e madhe .Per kete qellim PD- se i duhet te hartoje nje strategji te re , nje filozofi analitike , bazuar ne argumente , duke percaktuar masa konkrete dhe te besueshme per zgjidhjen e problemeve imediate dhe te perspectives .
Partia Demokratike , duke reflektuar edhe ne gabimet e se shkuares , I ka te gjithe potencialet morale dhe intelektuale per te dominuar situaten . Per kete qellim masat te jene konkrete , te strukturuara dhe Jo sllogane e deklarative , ne menyre qe te behet e besueshme se keshtu motivohen jo vetem anetaresia , por gjithe shqiptaret .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here